forsiden | aktuelt | om stykket | om logo | kontakt | for de aktive | bruger ikke cookies

Om projektets logo

Kigger man nærmere på de tre fugles hoveder, vil man se, at de hver især er dannet af omridset af Kalundborg kommune. Næbbet er således Røsnæs og Asnæs, Saltbæk Vig er øjet, Sejerø er en forpjusket fjer osv. Med denne pointe ønsker vi dels at signalere at teaterprojektet er støttet af kommunen, men også at natmændene, specielt i den sag stykket behandler, havde forgreninger langt ud over Kalundborg by.

Der er knyttet mange symbolske lag af betydning til kragen. I middelalderens overtro var den symbol på isolation og ensomhed. Hvis en krage skreg efter en, eller en krage slog sig ned i et træ ved ens hus, var man udsat og måtte beskytte sig med en amulet. I mundheldet ’krage søger mage’ anslås der et socialt element. I andre sammenhænge er kragen forbundet med døden. Atter andre steder (f.eks. i H.C.Andersens ’Hønse-Grethes Familie) er disse kolonilevende fugle forbundet med kontinuitet, slægt og højere orden.

Blandt natmændene var det almindeligt at udnytte den frygt, de var omgærdet med, til at udstede magiske forbandelser for at opnå et eller andet. Et eksempel var at kalde en person for en krage, hvilket blev anset for særdeles farligt og krænkende. I stykket er der et par eksempler på at natmændene bruger dette kraftudtryk.

Det er planen at logoet skal bruges i alle sammenhænge i forbindelse med projektet - på brevpapir, på ansøgninger, i pressen, på T-shirts osv.

billeder af Niels Lind