forsiden | aktuelt | om stykket | om logo | kontakt | for de aktive | bruger ikke cookies

DVD'en fra forestillingen er klar. (29-11-2010)

DVD'en fra forestillingen er klar. Den kan købes fra d. 15. december. Den koster 100 kr. Den kan dels købes ved receptionen d. 17. december (nærmere herom senere), dels i Kochs Boghandel og dels ved henvendelse til Jette Mortensen.

Køb den til dig selv!
Køb den som julegave til Oda og de andre.
Køb den før din nabo!

Sådan ser DVDen ud.


Publikumspladserne er blevet overdækket. (12-09-2010)

Vi har fået overdækning over publikumsarealet på museet! Selvom det er en dyr løsning, har styregruppen valgt at få en gedigen overdækning af museets indre gård. Således er der beskyttelse imod vind og regn, og i et vist omfang bliver det også lunere at overvære forestillingen. Tribunen og stilladset giver også gode muligheder etablering af lys og anden teknik. Det skal blive meget dårligt vejr, hvis vi bliver tvunget til at aflyse en forestilling.


Kostumerne præsenteret. (31-08-2010)

Søndag aften var der 'parade' på museet, hvor Anna Sofie Møller Hansen og sygruppen præsenterede forestillingens flotte kostumer. Brian Kristensen fortalte om de enkelte figurer og deres rolle i stykket. Selvom kostumerne ikke er helt færdige, fik man et levende billede af nogle karakterer, der var taget ud af 1730erne. De kommende dage vil der komme parykker og sko, og de sidste kostumer og detaljer til blive rettet til.

Se artikel og billeder fra Folkebladet og en mere omfattende billedserie fra præsentationen.


Natmandsøl i handlen (27-08-2010)

Nu kan alle få fingre i natmandsøl. Denne velsmagende, specielt krydrede øl med en æggende smag af natmandens hemmelighed, kan nu købes i handelen. Hos Søren Bosendal i Kalundborg Vinhus på Kordilgade forhandles denne perle af en øl.

Desuden kan man få denne øl til maden på Restaurant Bispegården. Det ville være naturligt at vælge denne drik til den særlige natmandsmenu, der serveres i spilleperioden for ’Niels Lind og natmændene’. Natmandsøl kan dog også sagtens drikkes til andre af restaurantens menuer.


Alle tiders tur i Rigsarkivet (22-08-2010)

I går, den 21. august, var Brian Kristensen og Jens Balslev på besøg i Rigsarkivet med filmudstyr og en række emner fra natmandsprojektet, vi gerne ville have belyst. Tyge Krogh, som jo er historiker og forfatter til bogen ’Det store natmandskomplot’, som giver det historiske materiale til hele teaterprojektet, stillede op til interview i de fantastiske omgivelser, som mange måske kender fra julekalenderen ’Alle tiders jul’. Tyge Krogh havde fremskaffet to af de vigtigste arkivalier, der ligger til grund for hans historiske udredning. Det var Kalundborg Bytings Tingbog fra 1734-35, hvori der med sirlig, tætskrevet gåsefjersskrift var nedfældet vidneudsagn fra Niels Linds sag mod ritmester Wivet. Desuden var den mere bredt skrevne Herredsretsbog med Niels Linds sager mod natmændene. Det var utroligt at filme Tyge Krogh, hvor han står og fortæller om dokumenterne, peger i den og læser op fra dem.

Det er planen, at disse optagelser skal klippes sammen, så de indgår som ’mellemspil’ for det siddende publikum i vores forestilling, mens ’gå-med-publikummet’ bevæger sig fra den ene spillescene til den anden.

Klik for at se et foto af Tingbogen fra 1734 og for at se vidneudsagnene i natmandssagen i bogen Herredsretten.


Nye bannere i byen (21-08-2010)

Vi har besluttet at ofre penge på at få erstattet det stjålne banner, som hang så smukt på bibliotekets gavl på torvet. Det hænger der nu igen som det smukkeste blikfang for vores projekt. Bare det nu må få lov at blive hængende!

Yderligere har vi fået lavet endnu et banner. Det kommer til at hænge ved indgangen til Kalundborg Museum. Mart Tiemensma har endnu en gang lavet en fantastisk fil, som i øjeblikket er ved at blive trykt. .


Banner stjålet!! (09-08-2010)

Natten til søndag d. 8. august er vores flotte, store banner blevet stjålet fra gavlen på biblioteket. Det er revet ned i sin helhed og kun lidt kanttråd sidder tilbage. Hærværket er blevet meldt til politiet og vi arbejder på at finde midler til at få trykt et nyt.

Se hvad Kalundborg Folkeblad skrev.


Så er der ’go-cards’. (30-07-2010)

Vi har netop fået en masse postkort om forestillingen hjem fra trykkeren. Her får et billede af Niels Lind og nogle oplysninger om spilletider, billetter og på en pudsig måde lidt om, hvad stykket handler om. Vi deler gerne og gavmildt ud af dem, så folk kan give dem videre til venner og bekendte, der måtte have den mindste interesse for projektet.


Tyge Kroghs bog genudgives. (29-07-2010)

Det har i lang tid været umuligt at opdrive Tyge Kroghs bog ’Det store natmandskomplot’ fra år 2000, hverken i boghandelen, over nettet eller antikvarisk. Derfor er det glædeligt, at det ser ud til at lykkes at få et nyt oplag i handelen til midt i september. Så når forestillingerne kører, vil det være muligt at købe bogen i Kochs boghandel. Denne bog giver i spændende form et detaljeret og kildebaseret indblik i de retssager og historiske forhold, som teaterstykket er bygget på.


Billetslaget er startet. (28-07-2010)

Ved at gå ind på enten www.nvsbilletten.dk eller www.billetten.dk kan man bestille billetter til forestilingen ved at skrive 'Niels Lind' i søgefeltet. Der er to slags billetter, 'GÅ MED-billetter' og 'SIDDE-billetter'.

Det vil blive to forskellige oplevelser af første del af forestillingen, man vil få, alt efter hvilken billet, man køber. GÅ MED-billetterne følger skuespillerne rundt omkring i byen mens det bliver filmet og vist på storskærm i museets gård. Her får siddepublikum ekstra materiale i form af dokumentarisk materiale om historien og stykket. I anden del udspiller retssagerne sig som mere traditionelt teater i museets gård for begge slags publikum.

Plakat, med billetoplysninger.


Så er der natmandsøl! Smag det ved byfesten. (28-07-2010)

I dag onsdag d. 28/7 henter vi 500 liter velbrygget og velsmagende natmandsøl fra bryggeriet Horn Beer i Hornsherred. Øllet blev præsenteret i Kalundborg Folkeblad i går. Den ene halvdel er på flasker med flot natmandsetikette, den anden i fadølsankre. Øllet sælges dels i forbindelse med forestillingerne og dels i Bispegårdens Restaurant. Desuden vil der blive almindelig butikssalg.

Første chance for at smage på øllet med ’hemmeligheden’ bliver lørdag d. 31/7 fra 10.00-14.00 i forbindelse med projektets fremstød på Øen i Kordilgade som en del af Kalundborg Byfest.

Ølplakaten kan du se her (2,7MB).


Ny aftale med Bispegårdens Restaurant (24-07-2010)

Det var trist at erfare, at Bispegårdens Restaurant, Champagneproppen, har måttet give op og er lukket. Natmandsprojektet blev særdeles godt modtaget af Birgitte og Susanne, og vi glædede os til det videre samarbejde.

Til gengæld ser vi frem til det nye samarbejde med restauratør Flemming Bindesbøl fra Kalundborghallerne, som har overtaget Bispegården, foreløbig for de kommende måneder. Vi har indgået en aftale med Flemming om at han overtager aftalen om at tilbyde en ’Natmandsmenu’ i spilleperioden, hvor han også vil sælge natmandsøllet. Det kan allerede nu lade sig gøre at bestille denne menu (okse-revelsben med rustik tilbehør og blåbærtærte for 150 kr. pr. kuvert). Så gør det, når du bestiller billet. Han er også indstillet på at lave udskænkning af natmandsøl i byrådskælderen efter forestillingerne, hvor publikum også kan møde folk fra projektet.


Samarbejde med Restaurant Bispegården (16-05-2010)

Vi er blevet taget rigtig godt imod af Restaurant Bispegården. Dels er de helt indforstået med, at en ret stor scene i stykket skal foregå i deres gårdhave. Det drejer sig om ’keglespilsscenen’, hvor situationen mellem Niels Lind og Ritmester Wivet spidses til.

Desuden har de planer om at lave ’natmandstema’ i spilleperioden, hvor de vil lave en ’natmandsmenu’, som serveres, så man også kan nå opleve teaterstykket. Der er også planer om at de vil sælge og servere natmandsøl (se nyhed herom) efter forestillingerne i Bispegårdens kælderlokale. Her vil publikum så kunne møde og snakke med nogle af projektets deltagere efter forestillingen.

Besøg Restaurant Bispegården på deres hjemmeside [gælder ikke længere, se nyheden ovenover].


Borgerne i Højbyen var inviteret til møde om projektet tirsdag d. 18. maj på Restaurant Bispegården. Læs indbydelsen her.

God stemning og opbakning på borgermødet i Restaurant Bispegården (18-05-2010)

Omkring 25-30 borgere fra ejendommene i Adelgade og Præstegade mødte tirsdag d. 18. maj op på Restaurant Bispegården til en orientering om projektet. Fra styregruppen redegjorde Jette Mortensen, Jens Balslev og Brian Kristensen om projektets indhold og form - og om, hvordan det vil det vil komme til at sætte sit præg på området i september måned. Der var stor interesse og imødekommenhed for projektet og det blev hilst velkommen. På spilledagene fra kl. 17 – 23 og de sidste prøvedage op til, vil der ikke være biler parkeret i området og styregruppen vil sørge for, at der bliver reserveret plads på torvet til beboerne.


'Niels Lind og natmændene' fra KULTURREGION MIDT- OG VESTSJÆLLAND. (2010-05-03)

'Vi har fået støtte til 'Niels Lind og natmændene' fra KULTURREGION MIDT- OG VESTSJÆLLAND. Kulturgruppen har imødekommet vores ansøgning efter indstilling fra Teaterrådet fra puljen til støtte af kunstnerisk arbejdende amatørteater.'


DR (Mogens Rubinstein) var på besøg medens der blev øvet den 2. maj

indslaget blev bragt mandag den 3. maj: i TV i "DR1 nyheder" kl 12; indslaget bruges i forbindelse med DRs tema: "Danmark knækker"; indgangsvinklen er at Kalundborg Kommune støtter projektet med 100.000 kr.


Ældre nyheder:

PS: design er ikke opdateret

Stykkets første scener skrevet om [2010-04-18]

Sygruppen arbejder i weekenden 10.-11. april [2010-04-11]

Første audition [2010-02-27]

Har du ikke fået besked om audition? [2010-02-27]

Statoil støtter natmandsprojektet [2010-01-27]

Nordea støtter ’Niels Lind og natmændene’ [2010-01-04]

’Niels Lind og natmændene’ i pressen [2009-12-20]

Styringsgruppe er nedsat og har afholdt første møde [2009-12-13]

Ring til natmændene [2009-12-08]

Kommunen støtter ’Niels Lind og natmændene’ [2009-11-13]

Manuskriptet trykt [2009-06-07]

Samarbejde med Kalundborg Museum [2009-03-02]

Tyge Krogh holder foredrag i Kalundborg d. 21. marts 2009 [2009-03-02]

'Niels Lind og natmændene' præsenteret i pressen [2009-03-02]

billeder af Niels Lind